Ders-Cafe
Lise öğrencisine erken mezuniyet imkanı 112
Daha kaliteli hizmet için;
Lütfen üye olun ya giriş yapın...
Ders-Cafe
Lise öğrencisine erken mezuniyet imkanı 112
Daha kaliteli hizmet için;
Lütfen üye olun ya giriş yapın...
Ders-Cafe
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaPortalLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Lise öğrencisine erken mezuniyet imkanı Turkcearka

Lise öğrencisine erken mezuniyet imkanı

YazarMesaj
Mutlu
Admin
Admin
Mutlu

<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 148
<b>Okul Puanı</b> Okul Puanı : 100373
<b>DC Rep Puanı</b> DC Rep Puanı : 1
<b>Kayıt tarihi</b> Kayıt tarihi : 02/10/10
<b>Yaş</b> Yaş : 27
<b>Nerden</b> Nerden : Ders Cafe

Lise öğrencisine erken mezuniyet imkanı Empty
MesajKonu: Lise öğrencisine erken mezuniyet imkanı   Lise öğrencisine erken mezuniyet imkanı EmptyÇarş. Kas. 17, 2010 5:28 pm

9. ve 10. sınıfın not ortalaması en az 85 olan öğrenciler, 11′inci sınıfta başarılarını sürdürürse erken mezuniyet hakkı kazanabilecek.

Liselerde sınıf geçme not ortalamasının da 2.5 indirilmesi planlanıyor.

Milli Eğitim Şurası’nda “tavsiye” niteliğinde de olsa çok tartışılacak kararlar alındı. Bir dizi yenilik de tartışmaya açıldı.

En dikkat çekici çalışmalardan biri liselerde erken bitirme ve sınıf geçmeyle ilgili yeni düzenleme.

Erken bitirme önerisi, 9 ve onuncu sınıftaki not ortalaması en az 85 olan öğrencileri kapsıyor.

Bu ortalamayı tutturan başarılı öğrenciler istemeleri halinde okulu bir yıl erken bitirip 12′inci sınıfı okumayacak.

Sınıf geçme notunda da düşüş öngörülüyor. Lise türü ayrımı olmaksızın sınıf geçme not ortalamasının 2.5 olması düşünülüyor. Mevcut sistemde fen liselerinde 3.5, Anadolu ve Anadolu öğretmen liselerinde 3 not ortalamasıyla sınıf geçiliyor.

Toplantılarda resim, müzik, beden eğitimi derslerinde not verilmemesi, bir eğitim-öğretim yılının iş günü sayısının 180′den 190′a çıkarılması önerileri de tartışmaya açıldı.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun öneriler üzerinde tekrar değerlendirme yapılmasını istediği öğrenildi. Sistemle ilgili değişiklikler seçim sonrasına bırakılacak.

Kaynak:
e okul portalı
https://derscafe.forum.st

Lise öğrencisine erken mezuniyet imkanı
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Başarılı Öğrencilere Erken Mezuniyet!
» Memur Maaşları Erken Ödenecek